Stock

Chauffeurskaart BCT
NL
NL

U hebt een chauffeurskaart nodig als u beroepsmatig personenvervoer uitvoert op een voertuig tot maximaal negen personen, inclusief de bestuurder. 

Voorwaarden

De chauffeurskaart is een persoonsgebonden smartcard met vier functies:

  1. visueel identificatiemiddel (de kaart is voorzien van een pasfoto)
  2. geeft toegang tot de boordcomputer
  3. plaatst een digitale handtekening door het gebruik van de pincode
  4. registreert de rij- rusttijden

De chauffeurskaart heeft een geldigheidsduur van vijf jaar en werkt alleen met een pincode .

De voorwaarden voor het verkrijgen en verlengen van een chauffeurskaart (onder beperkingen) zijn:

  • ondertekend aanvraagformulier voorzien van een recente pasfoto
  • originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) niet ouder dan vier maanden
  • originele geneeskundige verklaring niet ouder dan vier maanden
  • geldig rijbewijs voor beroepsmatig personenvervoer
  • chauffeursdiploma taxi
  • kopie geldig rijbewijs (alleen wanneer u niet in het bezit bent van een Nederlands rijbewijs of wanneer u niet woonachtig bent in Nederland)

Uw aanvraag wordt in behandeling genomen zodra deze compleet is, inclusief betaling.

U kunt de aanvraag voor de verlenging van uw chauffeurskaart maximaal drie maanden voor de vervaldatum van uw huidige kaart indienen.

Indien uw werkgever de factuur betaald dient deze op naam te staan van het bedrijf in verband met de btw-afdracht. Tijdens uw aanvraag kunt u deze gegevens doorgeven.

Aanvragen

U kunt de chauffeurskaart aanvragen door te klikken op 'aanvragen chauffeurskaart' aan de rechterkant van deze pagina. Nadat u de aanvraag heeft ingediend, krijgt u een aanvraagset toegestuurd. Deze wordt verstuurd naar het adres waarop u volgens de gemeentelijke basisadministratie (GBA) staat ingeschreven. Als u niet op dat adres woont of er (tijdelijk) geen post kunt ontvangen, neem dan telefonisch contact op met Kiwa Register. 

Als uw werkgever de factuur betaald, dient deze op naam te staan van het bedrijf in verband met de btw-afdracht. Tijdens de aanvraag kunt u deze gegevens doorgeven.

Zodra u alle benodigde documenten (en eventueel het chauffeursdiploma) hebt, stuurt u de aanvraagset inclusief alle gevraagde documenten naar Kiwa Register. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen wanneer Kiwa Register uw volledige aanvraag inclusief de betaling heeft ontvangen. Binnen drie weken wordt het afhaalbericht en in een aparte brief de pin- en pukcode van de kaart naar u verstuurd. 

Voor de verlenging van uw chauffeurskaart moet u opnieuw aantonen dat u voldoet aan de vereisten voor de afgifte van een chauffeurskaart. U dient dus opnieuw een VOG en een geneeskundige verklaring aan te leveren.

Veel gestelde vragen over de chauffeurskaart vindt u hier.  

CSP
Algemene voorwaarden PKI-Overheid certificaten