Schachten gemaakt van PE/GVK voor ondergrondse opslagtanks - BRL-K21006/02

Bij tankstations en in veel andere gevallen worden (bio)brandstoffen opgeslagen in ondergrondse opslagtanks. Deze tanks dienen periodiek te worden geïnspecteerd. Om de tank, manifold kamer of pomp dispenser toegankelijk te maken kan gebruik worden gemaakt van een kunststof schacht. BRL-K21006 stelt eisen aan polyethyleen (PE) of glasvezel versterkte kunststof (GVK) schachten waarin de ondergrondse leidingen aangesloten kunnen worden.

Deze schachten zijn bestand tegen alle gangbare (bio) brandstoffen.

Voor wie?

Installateurs van opslaginstallaties voor de ondergrondse opslag van brandstoffen.

Wanneer is het nodig?

Bedrijven vallend onder het Activiteitenbesluit (BARIM) zijn wettelijk verplicht om hun ondergrondse brandstof opslaginstallatie onder certificaat te laten installeren door een volgens BRL-K903 gecertificeerde installateur. Om de tank, manifold kamer of pomp dispenser toegankelijk te maken voor inspectie doeleinden kan een schacht worden gemonteerd. Een gecertificeerde installateur dient de installatie aan te leggen volgens een goedgekeurde RI&E alvorens een certificaat volgens BRL-K903 kan worden afgegeven. De opslagtanks ten behoeve van de opslag van (bio)brandstoffen zullen onderdeel zijn van deze RI&E.

De RI&E van iedere tankinstallatie kan worden gestroomlijnd wanneer gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde producten. In deze gevallen zijn de RI&E-aspecten, die verband houden met de gecertificeerde producten, niet nodig. De kunststof schachten, manifold kamers en pomp afleverzuilen gefabriceerd volgens de eisen van beoordelingsrichtlijn BRL-K21006, zullen in overeenstemming zijn met de eisen van de beoordelingsrichtlijn BRL-K903.

Processtappen

Indien u geïnteresseerd bent in certificatie, dan kunt u voor informatie over de eisen en het te doorlopen traject contact opnemen met onze certificatiedeskundige.

Over Kiwa

Kiwa is een snelgroeiende internationale kennisorganisatie op het gebied van certificatie, (gas)technologie, training, testing en consultancy. Kiwa is marktleider in de water-, gas- en bouwsector, de industrie, zakelijke dienstverlening en zorg en veiligheid. Tevens beschikt Kiwa over verschillende Expert Centers waaronder de Expert Center Polymer waarin alle expertise van de circa 30 Kiwa medewerkers actief in deze markt wordt samengebracht ten behoeve van de klant. Voor meer informatie kijk naar onze website van Expert Center polymers.