Steel Pipe Fitting with Threads

De stalen pijpfittingen met schroefdraad zijn bestemd om te worden toegepast als verbindingen in stalen leidingen voor het transport van vloeistoffen zoals vloeibare aardolieprodukten en de dampen ervan en aardolieprodukten in gasvorm.

Het gaat hierbij om producten vervaardigt van staal en producten vervaardigt van smeedbaar gietijzer.

Voor wie?

Installateurs van opslaginstallaties voor de bovengrondse opslag van brandstoffen en smeermiddelen.

Wanneer is het nodig?

Bedrijven vallend onder het Activiteitenbesluit (BARIM) zijn wettelijk verplicht om hun brandstof opslaginstallatie onder certificaat te laten installeren door een volgens BRL-K903 gecertificeerde installateur. Een gecertificeerde installateur dient de installatie aan te leggen volgens standaard voorschriften. Indien hiervoor af moet worden geweken dient er een goedgekeurde RI&E te worden vastgesteld. Daarna kan een installatiecertificaat BRL-K903 worden afgegeven.

Voor fittingen is in de BRL-K903 geen standaard vastgesteld en daarom dient dit onderdeel middels een RI&E te worden ingeregeld.

De RI&E van iedere tankinstallatie kan worden gestroomlijnd wanneer gebruik wordt gemaakt van gecertificeerde producten. In deze gevallen zijn de RI&E-aspecten, die verband houden met de gecertificeerde producten, niet nodig. De stalen fittingen, gefabriceerd volgens de eisen van beoordelingsrichtlijn BRL-K21003, zullen in overeenstemming zijn met de eisen van de BARIM, RARIM en beoordelingsrichtlijn BRL-K903.

Processtappen

Indien u geïnteresseerd bent in certificatie, dan kunt u voor informatie over de eisen en het te doorlopen traject contact opnemen met onze certificatiedeskundige.

Over Kiwa

Kiwa is een snelgroeiende internationale kennisorganisatie op het gebied van certificatie, (gas)technologie, training, testing en consultancy. Kiwa is marktleider in de water-, gas- en bouwsector, de industrie, zakelijke dienstverlening en zorg en veiligheid.