Chauffeurskaart BCT

Kiwa Register geeft smartcards uit voor de boordcomputer taxi, een van de kaarten is de chauffeurskaart BCT.

Voor wie?

U hebt een chauffeurskaart nodig als u beroepsmatig personenvervoer uitvoert op een voertuig tot maximaal 9 personen. Dit is inclusief de bestuurder. De chauffeurskaart is een persoonsgebonden smartcard met vier functies:

  1. visueel identificatiemiddel (de kaart is voorzien van een pasfoto)
  2. geeft toegang tot de boordcomputer
  3. plaatst een digitale handtekening door het gebruik van de pincode
  4. registreert de rij- rusttijden


De chauffeurskaart heeft een geldigheidsduur van vijf jaar en werkt alleen met een pincode.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het verkrijgen en/of verlengen van een chauffeurskaart (onder beperkingen) zijn:

  • ondertekend aanvraagformulier voorzien van een recente pasfoto
  • originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) niet ouder dan vier maanden
  • geneeskundige verklaring niet ouder dan vier maanden
  • geldig rijbewijs voor beroepsmatig personenvervoer
  • chauffeursdiploma taxi
  • kopie geldig rijbewijs (alleen wanneer u niet in het bezit bent van een Nederlands rijbewijs of wanneer u niet woonachtig bent in Nederland)


Voor meer informatie over de keuze voor het diploma (beperkt/volledig), omzetting van een beperkte naar een volledige chauffeurskaart en overige onderwerpen met betrekking tot de chauffeurskaart verwijzen we naar de meest gestelde vragen.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag voor een chauffeurskaart indienen door op de link 'aanvraag chauffeurskaart' te klikken, rechts op deze pagina. Nadat u uw aanvraag hebt ingevoerd ontvangt u een aanvraagset. De aanvraagset wordt verstuurd naar het adres waarop u volgens de gemeentelijke basisadministratie (GBA) staat ingeschreven. Indien u niet op dat adres woont of er tijdelijk geen post kunt ontvangen, neem dan telefonisch contact op met Kiwa Register. Indien uw werkgever de factuur betaalt, dient deze op naam te staan van het bedrijf in verband met de btw-afdracht. Tijdens uw aanvraag kunt u deze gegevens doorgeven.

Als u alle benodigde documenten (en eventueel het diploma behaald) hebt, stuurt u de documenten retour. Zodra de documenten en de betaling ontvangen zijn, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. U ontvangt dan binnen drie weken het bezorgbericht en in een aparte brief de pin- en pukcode behorend bij de kaart.

Voor een verlenging dient u opnieuw aan te tonen te voldoen aan de vereisten voor afgifte van een chauffeurskaart. U dient dus opnieuw een VOG en geneeskundige verklaring aan te leveren.

Veel gestelde vragen over de chauffeurskaart vindt u hier.  

CPS
Algemene voorwaarden PKI-Overheid certificaten