SCM erkenning inbouwbedrijf motorfietsen

Wilt u als inbouwbedrijf Kiwa SCM goedgekeurde systemen inbouwen in motorfietsen? Met de Kiwa SCM erkenning inbouwbedrijf motorfietsen kunt u goedgekeurde Kiwa SCM beveiligingssystemen inbouwen én certificeren.

Deze erkenning heeft betrekking op het inbouwen en/of certificeren van beveiligingssystemen voor klasse M1 en M2. Deze systemen zijn uitsluitend geschikt voor motorfietsen.

Voor wie?

De Kiwa SCM erkenning inbouwbedrijf motorfietsen is bedoeld voor inbouwbedrijven die motorfietsen willen voorzien van Kiwa SCM goedgekeurde beveiligingssystemen met bijbehorend VbV-SCM certificaat.

Processtappen

Een Kiwa SCM erkenning kunt u aanvragen door middel van het insturen van een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier van de gewenste erkenning met de daarbij behorende documenten. Als bedrijf dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen, deze zijn te vinden in de VbV erkenningsregeling. De inhoud van de erkenningsregeling is opgesteld in samenwerking met o.a. ANWB, Bovag, RAI Vereniging, Verbond voor Verzekeraars en Politie. 

U leest bij erkenning aanvragen wat u moet doen voordat uw bedrijf Kiwa SCM erkend wordt.

Klassenindeling

Klasse M1
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, geen detectie en geen alarmering.
- Blokkering op het motormanagement
- Aanvalsbestendigheid minimaal 3 minuten

Klasse M2
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van de motor verhindert, alarmering middels noodstroom sirene, uitgebreid met kanteldetectie.
- Blokkering conform klasse M1 met een aanvalsbestendigheid van minimaal 3 minuten
- Optische signalering
- Bewegingsdetectie
- Akoestische signalering door middel van een noodstroom sirene

Over Kiwa

Kiwa SCM heeft een zeer brede scope in de beveiligingssector. Kiwa SCM spreekt de taal en kent de betrokken partijen. Kiwa SCM zal zijn dienstverlening uitoefenen met kennis van zaken en hoge betrokkenheid. Zie verder www.kiwascm.nl